Fanget av en psykopat - Psykopaten

Fanget av en psykopat

Psykopaten fanget meg

Hun er fanget i ett forhold som består av løgn, utroskap, fysisk og psykisk vold. Han snylter, gjør aldri feil og legger skylden på henne om det blir krangel, forteller hun i denne historien. Hvorfor blir hun værende i forholdet?

LESERHISTORIE: Vi har aldri bodd sammen. Han vil ha sin frihet samtidig som han er sammen med meg. Vi har ikke barn sammen,men jeg har to fra tidligere. I starten på forholdet vårt ville han ha meg med på det meste han var ute på. Jeg følte han var glad for å ha meg med. Dette forandret seg etterhvert. Han dro på turer alene med gutta, for han hadde behov for alenetid. Jeg fikk ikke skrive på Facebook at jeg var i ett forhold med han. Det var ikke noe alle trengte å vite om, sa han. Tagget jeg han, slettet han innlegget. Jeg begynte ganske tidlig å skjønne at det var “noe” men overså det, for det virket da som han var glad i meg også.

Han glemte av og til å slå av chatten på Facebook og da så jeg at han hadde snakket med andre damer. Han sa han var singel og at om noen skulle inn til han måtte det være noe bra. Jeg spurte han om hvorfor han skrev sånn. Svaret var at han trengte ikke rope ut om at han var sammen med noen. Så jeg burde vel kanskje ha gått da.

Han likte ikke at jeg spurte

Det ble litt ugreit. Han ble mye irritert og sur. Ville aldri snakke om ting. Ble han sint, kastet han ting. Det er heller ikke mye romantikk og kjærtegn og kos. Mer for å tilfredsstille han. Mer røff sex.
Jeg fikk med meg at han chattet mye med andre damer.

Så så jeg at han hadde meldinger fra en møteplass på nettet. Jeg tok det opp med han. Men det var ikke sånn sa han. Etter det ble det kode på datamaskinen. Jeg fikk beskjed om å slutte å være så mistenksom. Jeg har jo fått bekreftet i ettertid at det stemte. Noe han ikke vet.  Han fikk veldig mye meldinger på kvelden og om natten. Men det sto under helt andre navn en det de het. De samme navnene har jeg sett har kommet inn på den telefonen han brukte på den tiden.
Jeg kom over en telefon han ikke brukte lenger. Jeg vet at jeg ikke skal gå inn på andres telefon. Men det jeg fikk se var utrolig. Det var sexmeldinger og avtaler om treff med flere kvinner. En av de har vært der i alle årene vi hadde vært sammen. De andre litt fra og til. Bilder av akter og veldig beskrevet hva de skulle gjøre neste gang. Han hadde hatt besøk når jeg ikke var hos han. Når jeg var hjemme hos meg selv med mine barn. Jeg tok opp dette med han. Men han virket nesten uberørt. At det kun var for spenningene skyld. Jeg forlangte at han avsluttet det. Han skulle det men måtte få summet seg. Samme natt fikk han melding. Fra ett annet navn. Men jeg gikk inn å så på kontaktene hans på iPaden. Det var det samme nr,men han hadde byttet navn. Jeg spurte hvorfor han hadde gjort det? I og med at jeg var så mistenksom så måtte han gjøre det sånn. Han skulle si ifra til hun andre at det var over når han var klar. Jeg vet ikke om det ble gjort. Det ble bare koder på alt som var, og fikk han meldinger kom det ikke opp noe navn.

Likevel ble jeg

Jeg ble likevel hos han. Selv med all løgn og manipulering. Jeg ser nå at han begynte nok tidlig med det. Når han har blitt sur på meg bare reiste han og slo av telefonen så jeg ikke fikk tak i han. Sa ingen ting når han kom hjem på kvelden heller. Etterhvert ble dette taushetsspillet hans mer langvarig. Dette er da etter diskusjoner eller krangler.  Så jeg får da beskjed om å dra hjem.

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen ærlige bok om livet med psykopaten. Hun er den første som står frem i en bok under fullt navn og forteller ALT. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 299,- pluss frakt (kr.40,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
 • Kanskje kan du lære noe for livet?

Jeg ber om unnskyldning, legger meg flat og vet ikke hva godt jeg skal gjøre. Null respons. Så kan det komme ett svar etterhvert, ett kort ett. At vi skal sees igjen snart. Men jeg har aldri i de periodene om jeg ser han igjen. Men så etter uker så er liksom ting greit igjen. Disse taushetsperiodene kan vare i opptil 4-5 uker.

Fysisk vold

Det ble etterhvert fysisk vold. Ikke mange gangene. Men en gang er egentlig nok. Lugget, klemt hardt i ansiktet, sparket og dyttet.. Revet i stykker klærne mine når jeg har de på meg. Kastet ting etter meg. Etterpå sier han at dette må vi legge bak oss. Han har sagt jeg bør være glad han holder ut med meg, for det er det ingen andre som hadde orket. At jeg tenker bare på meg selv. Får ikke komme å legge meg før jeg klarer å oppføre meg. At jeg får gå med museskritt. Er det noe jeg vil snakke om så får jeg oppsøke psykolog, for han orker ikke høre på. Sier at jeg har sagt ting, som jeg ikke har sagt. Vrir på det jeg har sagt. Så jeg har blitt veldig usikker og utrygg på hvordan jeg skal oppføre meg. Hva kan jeg si for å unngå at han blir sur og sint?

Snillest i hele verden

Men han kan selvfølgelig si hva han vil til meg. Så sier han av og til at jeg er den snilleste i hele verden.

Ingen av mine venner eller familie liker han. Det sa de første gangen de hadde møtt han. De sa at her burde jeg nok tenke meg godt om. Barna mine har heller ikke likt han. Han liker ikke “små barn. Liker ikke bursdager og familiesammenkomster. Han er også veldig god på å få andre til å kjøpe med ting til seg. Han glemmer å betale tilbake. Jeg som handlet inn når jeg var der. Av og til jeg fikk litt tilbake. Men han “glemte” for det meste.  Var han syk måtte jeg være stille og ikke snakke med han. For da ble han irritert, sa han. Gjorde som han sa, men da ble det galt også. Jeg prøvde bare å være snill. Men hørte i ettertid at jeg ikke har empati for de som er syke.

Han snakker stygt om de fleste vennene sine. Barna mine sa også at han banner mye, er sur og snakker stygt om andre. Han er ikke hyggelig, sier de.

Så nå den siste tiden jeg har vært der vet ikke mine barn det. Ikke så mange andre som har visst om det heller. De tror jeg har forlatt han. For jeg har vært hos lege, terapeut og blitt sykemeldt. For det sa stopp. Så klarte jeg jo å rote meg tilbake til han igjen.

Tausheten

Nå har han igjen en taushetsperiode. Jeg vet ikke hvordan ting ligger an. Jeg har sagt han må si ifra om han ikke vil se meg mer. Da har han svart at vi skal da sees igjen! Men ingen lyd fra han på lenge likevel.

Jeg vet at dette er noe jeg må ut av, men av en eller annen grunn klarer jeg ikke!
Jeg er i jobb nå. Men kroppen min er ikke helt med. Lite mat og søvn. Klarer ikke la vær å tenke på han. Rastløs og ukonsentrert. Det går ut over helsen. Jeg bør kanskje skjønne snart at dette blir ikke noe bedre, for han kommer aldri til å forandre seg. Bare jeg som blir tråkket mer og mer ned. Så jeg bør kanskje si at nok er nok. For han kommer ikke til å si det. Han melder i fra når han har straffet lenge nok.

Sånn kan ikke jeg leve. Jeg er skuffet over meg selv over at jeg har latt meg bli behandlet så dårlig. Og at jeg har gitt han lov til det. Men hva kan jeg gjøre for å komme ut av denne sirkelen?

LES OGSÅ:

Ti konkrete råd til hvordan du skal gå frem for å bryte med psykopaten.

Livet etter psykopaten – en oppskrift på hva du kan gjøre.

Du er dømt til å tape mot psykopaten – kom deg vekk!

—-

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne historien? Vær den første til å kommentere! 

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. E-post på oppgis, men blir ikke vist noe sted. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som «Leserhistorie – med egne ord»? Send til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer den og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt og vil gjøre det under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om du ber om det sender vi deg teksten til gjennomsyn før den legges ut.

Husk at mange finner hjelp og trøst i å lese andres historier og lære at de ikke er alene om sine opplevelser!

Vi setter veldig pris på om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er for mange en stor hjelp å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å bli fri fra psykopatens grep.

7 Comments

 1. anonym

  June 4, 2016 at 6:23 pm

  Hei. Jeg tenker at du som holder på en slik mann som ikke bryr seg om deg, må ha hjelp med tankene
  tenk hva du har fokus på. Det kan sammenliknes med en lommelykt I mørket. Rett den mor alt annet. Når tanken går til han tvinger du deg til å tenke på noe annet. Gjerne en annen mann og du sier til deg selv at han andre , kollega, nabo eller. At han har mange bedre egenskaper. Man deg selv til og tro det. Tenk masse negativt om han som du vil bli kvitt.

  • solveig rønningen

   June 5, 2016 at 5:47 pm

   Så bra skrevet takk . Takk. De jævlene må tas. Jeg har vært der og holder på med å få tatt han.

 2. Anonym

  June 4, 2016 at 9:19 pm

  Det er noe jeg prøver på… Men det går ikke. Forferdelig å ha det sånn å likevel ikke klare å gå ifra.

  • Anonym

   March 26, 2019 at 4:25 pm

   Jeg vet akkurat hvordan du har det. Alt er likt bortsett for det med andre damer… Jeg vet jeg må gå, men vet ikke hvordan. Jeg vil jo ha han, men det vil jeg jo ikke egentlig. Bare de som opplever liknende vil forstå

 3. anonym

  June 10, 2017 at 4:38 pm

  Du må få hjelp til dette. Du kan ikke behandle deg selv slik. Jeg har vært i samme situasjon og vet at det ikke er enkelt. Du er rett og slett hekta! Den samme mekanismen som narkotika. Du klarer å komme deg ut hvis du snur tankegangen din. Du er verdifull. Og barna er det mest verdifulle du har. Ikke la han ødelegge deg! Han er som gift i blodet ditt. Du må utav det, og jeg vet det går an. Det er tøft i begynnelsen, men etter en tid vildu komme til deg selv igjen. Ut av hektet. Da vil du kanskje undre på hva du i det hele tatt så i han. Du får et nytt liv.

 4. Dame 35

  April 28, 2018 at 5:55 pm

  Jeg er selv i ett slikt “forhold”, men ingen fysisk vold. Burde jeg være glad for det? Vel, han er en veldig stille mann, som ikke forteller noe om seg selv. Har aldri møtt min sønn og vi har holdt på over 2 år. Noen ganger virker det som om han skal til å forandre seg, men det er nok bare håpet som lurer meg. De forandrer seg Aldri!

  • Anonym

   March 26, 2019 at 4:26 pm

   Jeg vet akkurat hvordan du har det. Alt er likt bortsett for det med andre damer… Jeg vet jeg må gå, men vet ikke hvordan. Jeg vil jo ha han, men det vil jeg jo ikke egentlig. Bare de som opplever liknende vil forstå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.