De perfekte eggene - Psykopaten

De perfekte eggene

En hverdagshistorie om livet med en psykopat

7 måneder har gått. 7 måneder siden jeg flytta fra han. Han, narsissten som har styrt og kontrollert alle aspekter av livet mitt i nesten 8 år.

Nytt liv, ny begynnelse…

I dag slo det meg; en latterlig, tåpelig liten ting i grunn, men samtidig en tankevekker. 

Jeg har alltid likt egg!

Kokte, stekte, eggerøre – ja, all slags egg. 

Når vi bodde med han så ville han ha kokte egg på lørdagsmorgen og egg og bacon på søndagene.

Det skulle ikke bare være hvilke som helst kokte egg, de skulle være litt flytende, akkurat i midten av plomma. 

Ettersom at vi bodde på gård, så skaffet jeg meg høner og hadde god tilgang på egg.

Forskjellige høner la forskjellig typer egg med varierende tykkelse på skallet. Dermed var det vanskelig å beregne koketiden. 

Han ble sint hvis ikke egget var perfekt. Han kunne til og med bli rasende.

Etterhvert satt jeg og barna og holdt pusten i det han kakket av toppen av egget.

Vi visste aldri om han ville fare opp så stolen velta mens han bannet høyt, eller om det ville gå en tallerken eller et glass i veggen. Vi ba nok litt inni oss alle om at egget måtte være helt perfekt. Var det perfekt så sa han ikke et ord, og vi kunne alle puste lettet ut. 

I dag gikk det opp for meg.

Jeg har verget meg for å koke egg , til og med etter at vi flyttet fra han. Noe så teit egentlig!

Jeg kokte derfor 10 egg i dag, tok ut noen mens de andre kokte videre.

Og barna og jeg spiste varierende egg , noen bløte og noen harde.

Det var en merkelig stemning rundt bordet.

Jeg så at barna var tankefulle, det røsker så hardt i mammahjerte å vite hva de har vært utsatt for.  

En dag skal jeg skrive en bok om de mørke årene med han, og min vei tilbake. Mye av det er for vondt ennå, det letteste er å skrive om “småting” som denne situasjonen. 

LES OGSÅ:

10 kjøreregler du bør følge for å sikre at bruddet med psykopaten blir endelig

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

2 Comments

 1. Kjersti

  October 5, 2017 at 2:08 pm

  Åh, dette høres så hjerteskjærende kjent. Ungene og jeg har gått på ‘skare’ i nesten tretti år før jeg kom meg ut.
  Nå går jeg på ‘barmark’ og har det godt.

 2. Anonym

  May 27, 2018 at 7:31 am

  Oiså hjerteskjærende å lese om ….bli sint på egg !da var det sikkert noe annet også som irriterte. Narsisister må rette på noe .Vi KAN leve med det og overhøre det men det tærer på psyken .Jeg tenker på min kjære datter som har levd sånn i 9 år og i de siste 4 år ikke fått se sib famile eller venner!!!
  Ingen hvet hvor de bor .de har 2 barn .Vi savner henne veldig og hun er hjertelig velkommen tilbake men han må endre seg om vi vil mlte han og da vil ikke hun heller. Håoer hun ser det snart .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.