Blogglistenhits Du er sjelden forvirret uten grunn | Psykopaten

Du er sjelden forvirret uten grunn

 

Livet i en manipulativ relasjon starter med forvirring. Hva er det som forårsaker alle raseriutbruddene, all mistenksomheten og de tvetydige forventningene? Hvis du stiller deg disse spørsmålene og ikke har noen annen konklusjon enn at «Jeg skjønner ingenting», er det lett å ende opp i en utmattende søken etter egne feil og mangler. Dette er et farlig spor. Ofte bør du heller spørre deg selv hvorfor du er forvirret. Denne følelsen inneholder kan inneholde mer informasjon enn du tror, særlig når den oppstår i en nær relasjon.

Dag Øyvind Engen Nilsen, Fagredaktør

Forvirring oppstår når vi ikke vet hva vi skal mene eller hva vi skal gjøre. Den ene dagen får du råd om spise mer fet fisk. Neste dag, at du bør spise mindre. Forvirrende, men ikke verre enn at du kan undersøke saken nærmere. Det er imidlertid ikke alltid vi har tid til å tenke oss om når vi er forvirret.

Hvis du skal kjøpe ny mobiltelefon, er faren stor for at du kan havne i en situasjon med stor forvirring og knapt med tid. Særlig hvis du tror at et slikt kjøp bare handler om å velge modell, dra kortet og komme seg hjem. Det viser seg nemlig at før du forlater butikken, har du latt deg overtale til å kjøpe et lite stykke plastfolie (til en uhørt pris) kalt skjermbeskytter og et ennå dyrere beskyttelsesdeksel. Hvis plastfolien og beskyttelsesdekselet ikke ikke gjør nytten, så er ikke det så farlig. Du har nemlig tegnet forsikring til et par tusenlapper. Fra du stilte deg foran betalingsterminalen, til du slo pinkoden, har prisen økt med 30%. Det tar ikke lang tid før du angrer. Ingen forsikring er verd så mye som den du nettopp tegnet.

Hvorfor så naiv i butikken og så klok etterpå? Du kunne ikke nekte for at det ville være fint å ha forsikring hvis «noe først skulle skje», men du vurderte ikke om forsikringen var verd prisen.

Neste gang du kjøper ny telefon, blir det uten forsikring. Når du får tilbud om å slippe «stresset med å være redd for å miste en såpass viktig og verdifull gjenstand», svarer du at «det er ikke nødvendig». Du har gjennomskuet selgerens agenda, og forlater butikken uforsikret og uten et snev av forvirring.

Forvirringen som oppstår mellom deg og en du står nær, kan ha samme årsak som den du opplever i møte med en ivrig selger. Forskjellen er imidlertid at det krever langt mer å avvise kjæresten enn det er å spasere ut av butikken. Hvis du i lengre tid har blitt møtt med urimelige krav og uforståelige anklager, så bør du likevel spørre deg selv om dere begge har samme motiv for å være i relasjonen. Kanskje er ditt første svar at: «selvsagt, vi er jo glade i hverandre». Da kan det være lurt å stille deg selv spørsmålet en gang til, og tenke deg om før du konkluderer. Man er sjelden forvirret uten grunn.

Ansikt utad er Psykopaten.info Fagredaktør Dag Øyvind Engen Nilsen

 

 —–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om dette innlegget? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv «Anonym» om du ikke vil oppgi ditt navn. Vi du fremstå med ditt fulle navn, skriver du det i stedet for «Anonym». Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre. 

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.